Suroviny
Cesto:
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1 hrnček práškového cukru
- 1 bal.prášok do pečiva
- 1 bal.vanilkový cukor
- 4 lyžice kakaa
- 1 hrnček mlieka
- 1 hrnček oleja
- 2 ks vajce
Krém:
- 300 ml mlieka
- 1 bal. banánový puding
- 4 lyžice krupicového cukru
- 500 ml smotany na šľahanie
- 1 bal.ztužovač šľahačky
- 100 g čokolády na varenie
Ďalej potrebujeme:
- banány
Postup:
- Všetky suroviny na cesto zmiešame a vyšľaháme hladké cesto.
- Plech s veľkosťou 38×25 cm vyložíme papierom na pečenie, nalejeme naň cesto a upečieme v stredne vyhriatej rúre. Po upečení necháme vychladnúť.
- Z upečeného a vychladnutého plátu vydlabeme asi polcentimetrovú vrstvu a necháme asi centimetrové okraje. Vydlabaný povrch poukladáme pozdĺžne rozpolenými banány, na celý povrch natrieme krém a posypeme omrvinky z vydlabaného cesta. Necháme cez noc stuhnúť v chladničke – Krém: z mlieka, pudingu a cukru uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Vychladnutý puding rozšľaháme, prilejeme smotanu, potom pridáme stužovač a vyšľaháme hustý krém. Do dobre vyšľahaného krému vmiešame nahrubo nastrúhanú čokoládu na varenie.
Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite sa o recept podeliť aj so svojou rodinou na Facebooku.
Leave a Reply