Krtkova torta na plechu: Vyskúšajte tento jednoduchý HRNČEKOVÝ recept, s ktorým sa vám vždy podarí!

Suroviny

  • 320 g hladkej múky
  • 180 g cukru
  • 3 vajcia
  • 3 polievkové lyžice kakaa
  • 200 ml oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • STRACCIATELOVÝ KRÉM:
  • 250 g tvarohu
  • 2 kyslé smotany
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 100 g čokolády na varenie
  • 1 vanilkový cukor
  • uvarený puding
  • 4 banány
  • PUDING:
  • 250 ml mlieka
  • 1/2 balíčka vanilkového pudingu
  • 4 polievkové lyžice cukru

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si zo surovín uvaríme hustý puding, klasicky podľa návodu a necháme vychladnúť

2. Krok

Cesto: Oddelíme si žĺtky od bielkov. Zo žĺtkov a cukru ručným šľahačom vyšľaháme penu, do ktorej potom po častiach zašľaháme olej a mlieko.

3. Krok

Potom si zmiešame hladkú múku s kakaom a práškom do pečiva a tiež zašľaháme do cesta. Nakoniec vareškou vmiešame sneh z bielkov.

4. Krok

Cesto nalejeme na masťou vymastený a polohrubou múkou vysypaný vyšší plech.Dáme piecť na 160 ° C asi na 30 minutiek.

5. Krok

STRACCATELOVÝ krém: V mise si ručným šľahačom vyšľaháme tvaroh s kyslýmy smotanami.

6. Krok

Potom do toho po lyžiciach zašľaháme vychladnutý hustý puding (to aby nám krém držal) a najemno nastrúhanú čokoládu na varenie + vanilkový cukor.

7. Krok

Nakoniec si vyšľaháme smotanu (bez stužovača) a zašľaháme ju do krému. Pre nás bol krém sladký akurát, ale kľudne podľa chuti ešte môžete prisladiť.

8. Krok

Keď je cesto upečené a vychladnuté, tak si navrchu nožom naznačíme okraje a potom ešte akoby šachovnicu. To aby sa nám koláč dobre dlabal, Vezmeme lyžicu a stred piškóty vydlabeme,Ale pozor, nie až na dno!!! Vydlabané kúsky schováme bokom do misky.

9. Krok

Banány pozdĺžne rozkrojíme a naukladáme ich na dno koláčika. Na ne potom rozotrieme krém a navrch krému rozdrobíme kúsky vydlabaného cesta. Necháme cez noc stuhnúť v chladničke.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*