Suroviny
- 320 g hladkej múky
- 180 g cukru
- 3 vajcia
- 3 polievkové lyžice kakaa
- 200 ml oleja
- 1 prášok do pečiva
- STRACCIATELOVÝ KRÉM:
- 250 g tvarohu
- 2 kyslé smotany
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 100 g čokolády na varenie
- 1 vanilkový cukor
- uvarený puding
- 4 banány
- PUDING:
- 250 ml mlieka
- 1/2 balíčka vanilkového pudingu
- 4 polievkové lyžice cukru
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si zo surovín uvaríme hustý puding, klasicky podľa návodu a necháme vychladnúť
2. Krok
Cesto: Oddelíme si žĺtky od bielkov. Zo žĺtkov a cukru ručným šľahačom vyšľaháme penu, do ktorej potom po častiach zašľaháme olej a mlieko.
3. Krok
Potom si zmiešame hladkú múku s kakaom a práškom do pečiva a tiež zašľaháme do cesta. Nakoniec vareškou vmiešame sneh z bielkov.
4. Krok
Cesto nalejeme na masťou vymastený a polohrubou múkou vysypaný vyšší plech.Dáme piecť na 160 ° C asi na 30 minutiek.
5. Krok
STRACCATELOVÝ krém: V mise si ručným šľahačom vyšľaháme tvaroh s kyslýmy smotanami.
6. Krok
Potom do toho po lyžiciach zašľaháme vychladnutý hustý puding (to aby nám krém držal) a najemno nastrúhanú čokoládu na varenie + vanilkový cukor.
7. Krok
Nakoniec si vyšľaháme smotanu (bez stužovača) a zašľaháme ju do krému. Pre nás bol krém sladký akurát, ale kľudne podľa chuti ešte môžete prisladiť.
8. Krok
Keď je cesto upečené a vychladnuté, tak si navrchu nožom naznačíme okraje a potom ešte akoby šachovnicu. To aby sa nám koláč dobre dlabal, Vezmeme lyžicu a stred piškóty vydlabeme,Ale pozor, nie až na dno!!! Vydlabané kúsky schováme bokom do misky.
9. Krok
Banány pozdĺžne rozkrojíme a naukladáme ich na dno koláčika. Na ne potom rozotrieme krém a navrch krému rozdrobíme kúsky vydlabaného cesta. Necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
Leave a Reply