Suroviny:
- pohár hrozienok (môže byť menej, môžu sa vynechať alebo miesto toho dodať iné sušené ovocie alebo orechy)
- 340 g suchých cestovín
- 6 vajec
- 450 g kyslej smotany
- 225 g krémového syra
- 225 g tučného alebo polotučného dobrého tvarohu
- 130 g cukru – dal som menej, pretože asi 100 cukru a dosť je dosť
- 55 g roztaveného masla
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- škorica na posypanie
Postup:
Cestoviny uvaríme podľa receptúry na obale – cestoviny musia byť trochu „tvrdé“, neupravené.
Vajcia, smotanu, tvaroh a syr, soľ a cukor zmiešame do hladkej hmoty. Pridáme maslo a ľahko zmiešame. Dávam prednosť tvarohu, ale môže sa dobre rozmiešať až do hladkej hmoty. Ja som posypal hrozienkami a premiešal ich.
Varené a chladené cestoviny vložíme do sklenenej, tepelne odolnej formy (23×33 cm) – veľa porcií vynde zo zložiek – podľa mňa pre 6 osôb. Vylejeme zmes na cestoviny a premiešame, aby sa pokryli cestoviny dobre. Celé posypeme so škoricou a vložený do rúry predhriatej na 175 stupňov C. Pečieme 60 – 90 minút.
Hotovo!
Kugel sa môže jesť teplý a studený.
zdroj:niebowgebie.blox.pl
Leave a Reply