Kuracie prsia zapečené s kyslou kapustou a mladými zemiačikmi: Jedlo, ktoré mi doma pochválil naozaj každý!

Postup prípravy:

Ako prvé si narežte šunku na plátky, dajte ju opiecť na panvicu, aby pustila šťavu a trochu sa pripiekla a potom ju zmiešajte s kyslou kapustou. Osoľte a okoreňte, môžete pridať aj pikantné korenie, alebo čili.

Kuracie prsia si nakrájajte pozdĺžne na polovičky a osoľte. Pekáč, alebo zapekaciu misu trochu vymastite olejom, na dno naukladajte kapustu a na ňu kuracie prsia. Mäso dajte piecť do rúry vyhriatej na 200-210 stupňov a pečte prikryté alobalom asi 40 minút. Potom alobal odstráňte a na mäso naukladajte plátky mozzarelly. Nechajte zapiecť už bez alobalu asi 5-10 minút, kým sa syr neroztečie.

Medzitým, ako sa pečie mäso, si pripravte zemiaky. Nemusíte ich šúpať, pokiaľ sú mladé, šupka bude chutiť výborne ak ich dobre opečiete. Nakrájajte zemiaky na plátky, polejte ich trochou oleja, osoľte a okoreňte a dajte piecť do rúry na 20 minút pri teplote 200-210 stupňov. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: nosalty.hu

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*