Ľahká piškótová roláda s krémovou náplňou vo vnútri. Dokonalý dezert!

  • Úplne neodolateľný dezert pre milovníkov čokolády, ktorý sa hodí na každú príležitosť.
Ingrediencie:
  • 4 žĺtky – izbová teplota
  • cukor 1/4 šálky
  • vanilkový extrakt – 1 lyžička
  • olej na varenie – 1/3 šálky
  • mlieko – 1/3 šálky
  • polohr. múka – 3/4 šálky
  • kakaový prášok – 1/3 šálky
  • prášok do pečiva – 1 lyžička
  • 4 bielky a cukor – 1/3 šálky
  • veľkosť plechu na pečenie -38x28cm
Plnka:
  • šľahačka – 200ml
  • práškový cukor – 1/3 šálky
  • kakaový prášok – 1 PL
Poleva:
  • horká čokoláda – 100 g
  • mlieko (horúce) – 1/3 šálky
  • niekoľko čokoládových guľôčok – nepovinné

** VEĽKOSŤ ŠÁLKY -**
PLNÝ ŠÁLOK 250ML | POLOVICA ŠÁLKU 125ml | 1/3 ŠÁLKU 80ML | 1/4 ŠÁLKU 60ML | 1 Polievková lyžica 15ML | 1/2 PL 7,5ML | 1 Čajová lyžička 5 ML | 1/2 ČL 2,5ML ! ***

Postup:

Prajeme dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*