Postup:
1. ½ mlieka zohrejeme, pridáme rozdrvené droždie a 1 lyžicu cukru. Počkáme až vyjde kvások.
2. Do samostatnej misky nasypeme múku, pridáme soľ, zvyšný cukor, žĺtky, maslo, mlieko a kvások. Premiešame a vypracujeme hladké, vláčné cesto.
3. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť približne hodinu. Potom cesto premiestníme, opäť prikryjeme a necháme ešte približne pol hodinku – až hodinku kysnúť.
4. Vykysnuté cesto prehodíme na pomúčený vál a rozválkáme na plát silný asi 2 cm. Z cesta pomocou poháru vykrajujeme kruhy, ktoré prehodíme na plech vyložený papierom na pečenie.
5. Do každého kúska urobíme menšiu jamku – môžeme na to použíť varešku alebo lyžičku.
6. Prikryjeme utierkou a kým sa zahreje rúra, necháme ešte kysnúť (približne 20 minút).
7. Pečieme pri teplote 190 stupňov kým povrch šišiek nie je zlatistý.
8. Po upečení potrieme rozpusteným maslom a do otvoru dáme marmeládu. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť.
Leave a Reply