Lahodný karamelový koláč, ktorý je ideálny na sviatky aj na bežný deň!

Chuťovo výborný a pomerne jednoduchý na prípravu.

Zloženie:

Cesto:

  • 4 žĺtky
  • 1/2 šálky práškového cukru
  • 3 poháre múky
  • 1 balíček margarínu
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Krém:

  • 1/2 litra hustej smotany 32%
  • 1/2 šálky práškového cukru
  • 2 citrónové želé

Zostávajúce:

  • 1 plechovka maslovej hmoty
  • mandle

Príprava:

  1. Na dosku vysypte múku, pridajte lyžičku prášku do pečiva a 1/2 šálky cukru a na kúsky rozdrvenú kocku margarínu.
  2. Celé to nakrájajte nožom na jemnú drvinu, potom pridajte 4 žĺtky a vypracujte cesto, kým nebude jednotné.
  3. Potom cesto rozdelíme na dve polovice (upečieme 2 pláty).
  4. Polovicu cesta dáme na plech pokrytý papierom na pečenie a rozotrieme po celej jeho ploche. Pečieme pri teplote 170-180 stupňov. To isté urobíme s druhou polovicou, výsledkom čoho budú dva pláty. Koláč môžete upiecť vopred, aby bol drobivý.
  5. krokom je príprava krému. Nalejte do misky pol litra vychladenej 32% hustej smotany, pridajte pol pohára práškového cukru a prešľahajte. Potom v pohári vody rozpustíme 2 želé a po vychladnutí ich pridáme do nášho krému a poriadne premiešame.
  6. Prvý plát dáme na spodok plechu a potrieme krémom a potom naň položíme druhý. Vrch koláča potrieme hmotou s príchuťou karamelu a posypeme mandľovými lupienkami.
  7. Cesto necháme 2-3 hodiny v chladničke, aby sa všetko spojilo.

Dobrú chuť!

Written By
More from redakcia
Rakovina lymfatických uzlín: Ako rozpoznať najdôležitejšie príznaky!
Je dôležité včas rozpoznať príznaky rakoviny lymfatických uzlín. Čo presne je rakovina...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *