Postup
1)
Lístkové cesto si vytiahnite z chladničky o niečo skôr, aby malo izbovú teplotu a dalo sa ľahko spracovať.
2)
Medzitým si na malé kocky nakrájajte klobásku, údené mäso a tvrdý syr. Tieto suroviny môžete prípadne aj nastrúhať na jemnom strúhadle.
3)
Kyslú smotanu osoľte, okoreňte, pridajte čerstvú petržlenovú vňať a vylisujte do dipu cesnak. Dôkladne premiešajte.
4)
Plech si vyložte papierom na pečenie. Potom rozvaľkajte cesto a preložte na plech.
5)
Cesto potrite smotanovým dipom. Na jednu polovicu cesta nasypte údené mäso a druhú polku zasypte klobáskou. Zavŕšte strúhaným syrom a prekryte druhým cestom.
6)
Potrite rozšľahaným vajíčkom.
7)
Predhrejte si rúru.
8)
Pri 180 stupňoch pečte do krásnej, zlatistej farby.
Leave a Reply