Lahodný slaný koláč z lístkového cesta – klobáska, údené mäso a syr!

Postup

1)
Lístkové cesto si vytiahnite z chladničky o niečo skôr, aby malo izbovú teplotu a dalo sa ľahko spracovať.

2)
Medzitým si na malé kocky nakrájajte klobásku, údené mäso a tvrdý syr. Tieto suroviny môžete prípadne aj nastrúhať na jemnom strúhadle.

3)
Kyslú smotanu osoľte, okoreňte, pridajte čerstvú petržlenovú vňať a vylisujte do dipu cesnak. Dôkladne premiešajte.

4)
Plech si vyložte papierom na pečenie. Potom rozvaľkajte cesto a preložte na plech.

5)
Cesto potrite smotanovým dipom. Na jednu polovicu cesta nasypte údené mäso a druhú polku zasypte klobáskou. Zavŕšte strúhaným syrom a prekryte druhým cestom.

6)
Potrite rozšľahaným vajíčkom.

7)
Predhrejte si rúru.

8)
Pri 180 stupňoch pečte do krásnej, zlatistej farby.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*