Ingrediencie (na asi 5 porcií):
30 dkg kuracích pŕs
sladká paprika
ostrá paprika
soľ
čierne korenie
½ lyžice oleja
3 strúčiky cesnaku
1 plechovka červenej fazule
5 vajec
10 dkg póru
10 dkg zaváraných uhoriek
5 lyžíc majonézy
1 lyžica horčice
sušená petržlenová vňať
Postup:
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Ochutíme štipkou sladkej a ostrej papriky, soľou a čiernym korením. Preložíme ich na rozohriaty olej a opečieme. Cesnak očistíme a rozpučíme. Pridáme k mäsu, zamiešame a smažíme až kým nie je mäso hotové. Následne necháme vychladnúť.
Červenú fazuľu scedíme. Vajcia uvaríma natvrdo, necháme prechladnúť, ošúpeme a nakrájame na kocky. Pór očistíme, nakrájame taktiež na kocky a oblanšírujeme. Na konci nakrájame aj zavárané uhorky.
Do misky vložíme predpripravené kuracie mäsko s cesnakom, červenú fazuľu, vajcia, pór a zavárané uhorky. Pridáme majonézu, horčicu, sušenú petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie. Všetko poriadne premiešame a necháme vychladiť (asi 1-2 hodiny). Pred podávaním opätovne premiešame a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Ďalej >
Zdroj: smaczny.pl
Leave a Reply