Lekvárové buchty jemné ako vatičky – s tým najlepším cestom, aké som kedy robila!

Úžasné cesto na buchty, za ktorými sa vždy len zapráši.

Potrebujeme:

60 dkg jemnej múky
2,5 dkg droždia
2-3 dl mlieka
2 vajcia
6 dkg masla
10 dkg cukru
1 lyžička lyžička soli
1 lyžica rumu
ďalej

Lekvár (hustý)

Postup:

Múku preosejeme do misky, uprostred urobíme jamku, do ktorej nasypeme cukor, pridáme rozdrvené droždie a zalejeme teplým mliekom. Premiešame a necháme 15 minút odstáť, kým vyjde kvások. Potom pridáme do misky zvyšné prísady okrem mlieka. Teplé mlieko pridávame až postupne, podľa toho, aby sme získali jemnú a vláčnu konzistenciu cesta (možno budeme potrebovať 3 dl mlieka, možno menej). Cesto by nemalo byť lepivé, malo by sa ľahko odlepovať od stien misky.

Pokračovanie receptu na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*