Lekvárové buchty jemné ako vatičky – s tým najlepším cestom, aké som kedy robila!

Odložíme cesto na teplé miesto a necháme ho odpočívať aspoň 30-45 minút. Počas tejto doby pekne narastie. Po uplynutí tohto času cesto premiesime a na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenký plát, ten narežeme na kocky.

Hustý lekvár potom navrstvíme do stredu štvorca a zavinieme. Vyformujeme guľatý alebo pozdĺžny tvar. Náplň musí byť pekne ukrytá vnútri cesta.

Plech s vyššími okraj vyložíme papierom na pečenie a uložíme tesne vedľa seba (buchty je dobré potrieť olejom aj po stranách, aby sa po upečení dali ľahšie oddeliť).

15-20 minút necháme buchty v rúre vyhriatej na 50 stupňov, potom teplotu zvýšime na 200 stupňov a pečieme 20-25 minút.

Po upečení posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

Želáme vám dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*