Postup:
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme sypké prísady a rozšľahané vajcia. Vypracujeme jednotné cesto, ktoré nelepí.
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme na plát s hrúbkou asi 1 cm. Potom plát rozdelíme na jednotlivé diely – štvorca alebo obdĺžniky a do ich stredu navrstvíme náplň. Cibuľku a slaninu, ktoré sme si opražili na panvici – náplň by mala byť vychladnutá.
Potom jednoducho zabalíme a vytvoríme tvar guličky (teta robila predtým tvar vajíčka, ale aj guličky sú v poriadku.
Vkladáme do vriacej osolenej vody a varíme asi 10 minút – záleží to aj od veľkosti knedlí.
Podávame s opraženou cibuľkou a dusenou kapustou.
Želáme vám dobrú chuť!
1 2
Leave a Reply