Postup prípravy:
Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny, pridáme štipku soli, žĺtok a nakoniec i hladkú múku. Spracujeme hladké cesto, ktoré odložíme do chladničky na jednu hodinu.
Kým cesto odpočíva v chladničke, pripravíme pusinky.
Bielka vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme cukor a nakoniec primiešame oriešky. Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom a nakreslíme si rovnaké kolieska (priemer 3 cm), aby sme vedeli vrstviť orieškový sneh. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 150 stupňov 15 minút, potom teplotu znížime na 100 stupňov a sušíme 20 minút. Upečené pusinky necháme vychladnúť.
Linecké cesto z chladničky vyberieme, rozvaľkáme na plát hrubý cca 2-3 mm a pomocou okrúhlej formičky vykrojíme kolieska s priemerom 3 cm. Ukladáme ich na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 8 – 10 minút.
Smotanu ohrejeme (dávame pozor, aby nezačala vrieť) a odstavíme. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Pridáme opečené mleté lieskové oriešky a celú hmotu dôkladne spojíme.
Na linecké koliesko navrstvíme orieškový krém a položíme orieškovú pusinku. Môžeme ich papať hneď, ale najlepšie sú na druhý deň, keď linecké koliesko zmäkne.
* Z dávky vyjde 60 ks.
Zdroj: Coolinarika
Leave a Reply