Luxusné domáce trubičky so salkom: Iné sviatočné pečivo už nemusíte riešiť…

Postup:

Všetko zmiešame a poriadne prepracujeme cesto. Cesto je tuhšie, je dobré zapracovávať ho po častiach a nakoniec všetko dohromady. S cestom pracujeme hneď, ale nerozvalujeme celý plát naraz – odoberáme si časti a tie rozvaľkáme na pracovnej doske (netreba mučiť).

Na pracovnej doske vyvaľkáme pod potravinárskou fóliou cesto, veľmi tenko. Vykrajujeme guľatým vykrajovačom (priemer 5,5 cm), na každé koliesko na kraj položím formu trubičku a cesto na trubičku namotať tak, aby sa konce spojili.

Trubičky uložíme na plech s papierom na pečenie. Pečiem pri cca 160 st. asi 4 minúty (cca). Ešte z teplých trubičiek stiahnem upečené cesto a necháme na utierke vychladnúť.

Krém:

Karamelové salko vyšľaháme s vychladnutým pudingom, nakoniec našľaháme zmäknuté maslo a po lyžičkách vyšľaháme do pudingového salka. Dobre premiešame, aby vznikol jednotný krém. Ak nemáte salko, tak krém môžete pokojne pripraviť z dvoch pudingov, 500 ml mlieka a 1 a 1/2 kocky masla. Puding môže byť aj vanilkový.

Krémom naplním zdobiace vrecko so špičkou a každú trubičku naplním z oboch strán.
Nakoniec môžeme dozdobiť čokoládou. Trubičky možno skladovať aj v dóze a dať do mrazničky – po vytiahnutí sú výborné.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*