Maďarské penové tortičky s jemnou náplňou a čokoládovou polevou: Chutia vynikajúco!

Šamrole sú veľmi starým a známym zákuskom. Tešia sa veľkej obľube a nie je sa čomu diviť. Dva kusy sladkého jemného cesta, medzi ktorými nájdeme nadýchaný krém. Každý z nás si predsa len občas dopraje takú sladkosť.

Ak aj Vy máte radi rúrky, iste Vás tento recept poteší, ktorý je mu podobný. Pripravte si ich jednoducho doma a vychutnajte si ich s rodinou napríklad cez víkend, kedy sa všetci zídete pri káve, alebo čaju. Pochutnajú si všetci.

Zloženie cesta:

580 g múky
320 g margarínu
160 g cukru
2 žĺtky
Strúhaná kôra z polovice citróna
1 lyžička prášku do pečiva
1 liter vody

Zloženie náplne:

5 bielkov
150 ml vody
400 g cukru
2 lyžičky citrónovej šťavy

Na ozdobu:

300 g mliečnej čokolády
5 lyžíc oleja

Príprava receptu na druhej stránke >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*