Maďarské penové tortičky s jemnou náplňou a čokoládovou polevou: Chutia vynikajúco!

POSTUP:

Zo zložiek pripravte cesto, premiešajte a nechajte ho stáť 1-2 hodiny v chladničke. Potom vyvaľkajte cesto na výšku 3-4 mm a vyrežte kruhové tvary. Upečte ich na plechu s papierom na pečenie a nechajte vychladnúť.

Vodu povarte s cukrom, nechajte vychladnúť a vmiešajte citrónovú šťavu a bielky. Zmes zahrejte a vyšľahajte do tvrdej peny.

Medzi dva kusy cesta navrstvite náplň a šamrole vyskladajte na tácku.

Rozpustite čokoládu, zmiešajte ju s olejom a polejte povrch každej rúrky. Nechajte stuhnúť v chladničke a potom podávajte.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*