Maďarský jablkový koláč: Dezert, na ktorý sa nechytajú ani drahé zákusky!

Jednoduché zmiešané cesto, šťavnatá jablková náplň a opäť vrstva krémového cesta. Tento koláčik je výborný a jednoduchý – recept mám od mojej známe podľa starého maďarského receptu.

Potrebujeme:

450 g hl. múky

4 vajcia

200 g masla

200-250 g kr. cukru

1 bal. Vanilkového cukru

1 bal. Prášku do pečiva

200 ml mlieka

Plnka:

1 kg jabĺk

Mletú škoricu

Postup:

Jablká ošúpeme a nastrúhame – šťavu zlejme. Dochutíme škoricou, časťou cukru a premiešame.

Na cesto ušľaháme cukor s vajíčkami do peny, potom pridáme zmäknuté maslo a premiešame. pridáme vanilkový cukor, 200 ml mlieka a dobre premiešame. Nakoniec aj sypké prísady múku a prášok do pečiva. Vymiešame jemné cesto.

Jednu polovicu cesta navrstvíme do maslom vymazanej formy (35x25cm). Na cesto navrstvíme jablká a prikryjeme zvyšnou časťou cesta. Uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 160 stupňov asi 45 minút, alebo kým nie je povrch koláča zlatistý.

Pokračovanie >

zdroj: woman.tiscali.cz

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*