Mäkké a nadýchané domáce buchty: Kysnuté cesto, ktoré v rúre 3-NÁSOBNE zväčší svoj objem!

  • Do zvyšnej múky pridajte soľ a poriadne premiešajte. Následne pridajte vajíčka do mlieka s kvasinkami. Všetko premiešajte a pridajte k múke. Cesto miešajte mixérom cca 5 minút. Potom pridajte 1 lyžicu rozpusteného masla aby vznikla homogénna hmota. Cesto by malo byť pružné a nemalo by sa lepiť na ruky.
  • Teraz keď je cesto hotové, nechajte ho v zakrytej miske postáť približne hodinu a pol. Cesto by sa malo zdvojnásobiť. Počas kysnutia si zmiešajte škoricu spolu s 2 lyžicami roztopeného masla. Teraz máte pripravené už všetko na formovanie buchiet.
  • Celé cesto si dajte na stôl a spravte z neho obrovskú placku. Celé cesto rozdeľte na 8 častí, z ktorých následne spravte gule. Každú guľu si zmieste do oválneho tvaru. natrite maslom so škoricou a zložte nasledovne: Strany zložte smerom dovnútra a zrolujte ju. Vložte hotové buchty na papier na pečenie, zakryte fóliou a nechajte ešte hodinu postáť na teplom mieste.
  • Keď koláče budú pripravené na pečenie, potrite ich vajíčkom a nechajte piecť pri teplote 190 stupňov cca 20 minút. Keď sú buchty hotové vyberte ich z pekáča a nechajte ich vychladnúť. Ak máte radi sladké môžete ich nakoniec posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť.

sovkusom.ru

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*