Ingrediencie:
- 5 bielkov
- 10 dkg cukru
- štipka soli
- 10 dkg mletých mandlí
- Šťava z 1 citróna
- Šťava z 1 pomaranča
- 1 lyžička strúhanej pomarančovej kôry
- 3 polievkové polohr. múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
Na citrónový krém:
- 5 dl mlieka
- 20 dkg masla
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- 1 polievková lyžica potravinárskeho škrobu
- Nastrúhaná kôra z 1 citróna
- Nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
Na mascarpone krém:
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl šľahačkovej smotany
- 10 dkg práškového cukru
- Nastrúhaná kôra z 1 citróna
- Nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
Príprava:
- Z bielkov vyšľaháme penu, pomaly pridáme cukor, potom citrónovú a pomarančovú šťavu. Múku, prášok do pečiva a mleté mandle zmiešame v miske, pridáme k pene, keď sa spojí, vmiešame pomarančovú kôru.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, pričom vidličkou kontrolujeme, či je aj vnútro upečené.
- Medzitým si pripravíme krém. Do hrnca s cukrom dáme 3 dl mlieka a zohrejeme. Múku a škrob zmiešame s 2 dl mlieka, keď mlieko na sporáku vrie, primiešame. Varte, kým nezačne hustnúť, potom vychladnúť.
- Maslo vymiešame v kuchynskom robote a zmiešame s vychladnutým krémom, potom pridáme nastrúhanú citrónovú a pomarančovú kôru a dáme do chladničky, kým nebude pripravený druhý krém.
- Vyšľaháme smotanu, vmiešame cukor a mascarpone. Na vychladnuté cesto natrieme citrónový krém, potom krém z mascarpone a posypeme nastrúhanou pomarančovou a citrónovou kôrou, vychladíme.
Dobrú chuť a ak sa Vám tento recept páči, nezabudnite sa oň podeliť aj so svojimi priateľmi na Facebooku.
Leave a Reply