Nadýchané a jemné ako pavučinka. Maslové dvojfarebné pečivo ideálne na raňajky.
Budeme potrebovať:
1/2 l mlieko
1 kocka droždia
3 lyžice kr. cukor
100 ml teplá voda
4 lyžice olej
1 lyžička soľ
1 kg hladká múka
2 lyžíce kakao
1 ks pomaranč – kôra
podľa chuti hrozienka, brusnice, oriešky, kandizované ovocie
Na potretie:
3 ks žĺtky
5 bal.vanilkový cukor
100 g maslo
Ďalej budeme potrebovať:
500 mlvoda
200 G kr. cukor
3 bal.vanilkový cukor
Postup prípravy:
1/2 l mlieka, kocku droždia, cukor, kôru z pomaranča, olej, vodu, soľ a múku v miske dôkladne spracujeme na hladké cesto, ktoré rozdelíme na polovicu. Do jednej polovice pridáme kakao a znova spracujeme. Do cesta môžete pridať ľubovoľné suroviny, ako napríklad hrozienka, brusnice, oriešky, …
Každú polovicu rozdelíme ešte raz, čiže dostaneme 2 tmavé guličky a 2 svetlé guličky. Necháme ich na teplom mieste 15-30 minút kysnúť.
Leave a Reply