Maslové dvojfarebné pečivo – mäkké ako pavučinka! Jednoduchý recept

Postup:

1.

1/2 l mlieka, kocku droždia, cukor, kôru z pomaranča, olej, vodu, soľ a múku v miske dôkladne spracujeme na hladké cesto, ktoré rozdelíme na polovicu. Do jednej polovice pridáme kakao a znova spracujeme. Do cesta môžete pridať ľubovoľné suroviny, ako napríklad hrozienka, brusnice, oriešky, …

2.

Každú polovicu rozdelíme ešte raz, čiže dostaneme 2 tmavé guličky a 2 svetlé guličky. Necháme ich na teplom mieste 15-30 minút kysnúť.

3.

Maslo vymiešame so žĺtkami a vanilkovým cukrom.

4.

Cesta spracujeme na hrubšie kolieska, ktoré potrieme pripraveným maslom, rukami ich roztlačíme do obdĺžnika (maslo vtlačíme do cesta) a obdĺžniky zrolujeme.

5.

Jeden tmavý a jeden svetlý valec spojíme a prepletieme. Uložíme ich na plech a vložíme do studenej rúry. Teplotu zapneme na 180 stupňov a pečieme do zlata. Počas pečenia môžete vrch pečiva potierať pripraveným sirupom (voda + vanilka + cukor).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*