Medová Marlenka od babičky – vláčna, úplne sa rozplýva na jazyku!

Ingrediencie:

4 vajcia
hrsť mletých vlašských orechov
1 lyžička sódy bikarbóny
240 g práškového cukru
420 g hladkej múky
250 g tuku (Zlatá Haná)
250 g masla
1 lyžica kakaa
3 lyžice medu
5 lyžíc vody
7 lyžíc rumu
1 plechovka kondenzovaného karamelového mlieka

Pracovný postup:

Múku zmiešame so sódou, kakaom a cukrom. Vajcia rozšľaháme s medom, ale nešľaháme a vlejeme do múky. Pridáme rozpustený tuk a vymiešame cesto.

Cesto rozdelíme na 5 dielov a každý rozotrieme na papier na pečenie, na ktorý sme si nakreslili kruh o priemere 22 cm. Dáme do predhriatej rúry na 180 ° C a upečieme dočervena, necháme vychladiť.

Pokračovanie receptu na druhej stránke >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*