Medové trubičky s tou najlepšou plnkou! Tento recept budete milovať
- Zo surovín vymiesime cesto, zabalíme do fólie a necháme postáť hodinu pri izbovej teplote.
- Potom ho vyvaľkáme na tenko (asi 1-2 mm) a vykrojíme kolieska s priemerom 5 cm.
- Dáme ich na papier na pečenie a upečieme pri 160 °C. Sú hotové rýchlo, keď okraje začnú chytať farbu.
- Hneď po vybratí z rúry ich odlepíme od papiera pomocou noža, otočíme a rýchlo zrolujeme pomocou varešky. Odporúčam ich piecť max. po 5-6 kusov, lebo viac skrútiť nestihneme a začnú nám tvrdnúť a lámať sa.
- Vychladnuté trubičky naplníme plnkou zo skaramelizovaného salka a masla (pomer 1:1).
- Konce namočíme do čokolády.
1 2
Leave a Reply