Postup:
Rožky nakrájame na kolieska a zalejeme mliekom – stačí aby boli rožky mliekom nasiaknuté, nemusia v ňom plávať. Necháme chvíľu odpočívať (asi 15 minút), aby pečivo zmäklo.
Potom do zmesi postupne sypeme polohrubú múku. Ja to robím tak, že najskôr nasypeme od oka múku na mokré rohlíčky a spracujem rukami -Potom postupne prisypávame a miešame, kým nevznikne jednotné cesto, ktoré sa nelepí, budete potrebovať približne 350 – 400 g múky. Ja do cesta pridávam aj štipku soli.
Cesto vyformovať do šúľkov a nakrájať a vyformovať na šúľance. Potom uvaríme ako klasicky. Podávame s makom, orechmi, tvarohom…
Šúľance sú hotové, keď vyplávajú na povrch. Ja ich obaľujem v zmesi rozpusteného masla a ochuteného tvarohu. Je to mňamka.
Želáme vám dobrú chuť!
zdroj: woman.tiscali.cz
Leave a Reply