Jemné, nadýchané rožteky so smotanovým nádychom nenechajú ľahostajným asi nikoho. Kúzlo spočíva v tom, že sú skutočne jednoduché na prípravu! Tento recept si už vyžiadalo mnoho mojich priateľov.
Sú ako stvorené k čaju alebo kávičke, pretože sú chrumkavé a plnené tou najlepšou plnkou. Majú však jednu nevýhodu – zo stola vám zmiznú veľmi rýchlo!
Ingrediencie na cesto
240g kyslej smotany
250g masla
1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
300g hladkej múky (podľa rozmerov cesta)
Ingrediencie na plnku
mak
vlašské orechy
cukor
Postup
Najskôr do misky nasypte múku, pridajte chladené a nakrájané maslo na kúsky. Rukami spracujte maslo a múku.
Do spracovanej zmesi pridajte sódu, kyslú smotanu a múky toľko, aby malo cesto konzistenciu ako ravioli. Zaviňte ho do klbka a vložte do chladničky na 30 minút.
Pripravte si makovú plnku. Pomletý mak zalejte trochou horúcej vody a nechajte vylúhovať 10 minút. Následne za stáleho miešania pridávajte cukor podľa chuti.
Pokračovanie receptu na druhej strane >
Leave a Reply