Minútkové rožteky: chrumkavé zvonku a mäkké vnútri. Voňavé, ľahké a krémové. Máte ich hotové za pár minút!

Na prípravu orechovej náplne si mleté ​​vlašské orechy zmiešate s cukrom. Ja na mletie používam valček na cesto a dosku, pretože je to rýchlejšie a získam aj viac oleja z vlašských orechov.

Vyberte cesto z chladničky a rozvaľkajte ho asi na 1mm hrúbku. Narežte si z neho trojuholníky.

Naplňte ich plnkou a zrolujte.

Rohlíčky pečte približne 15 minút pri 180 stupňoch. Dohliadnite, aby sa neprepiekli a nevysušili. Hotové pečivo ešte posypte práškovým cukrom.

Ideálne náplňou sú ovocné džemy, marmelády, nasekané sušené ovocie alebo mletá škorica s tvarohom. Jednoducho, plnku nechajte na svoje chuťové poháriky a možno si aj vy sami vymyslíte zaujímavú kombináciu!

Prajeme dobrú chuť vám i vašim blízkym a nezabudnite sa s nimi podeliť o tento recept !

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*