Moja babička z Poľska mi ukázala ich verziu segedínskeho gulášu a bol vynikajúci! Toto je jej recept

Bigos alebo Bigus je tradičný pokrm z východoeurópskej kuchyne. Predpokladá sa, že krajina jeho pôvodu korenia u našich susedov v neďalekom Poľsku.Tam ho podľa historických zdrojov priviedlo litovské knieža Vladislav Jagelovský, ktorý počas lovu zbožňoval konzumovať tento pokrm.

Variant na jeho prípravu je nespočet, ale základnými surovinami každého receptu je kapusta a mäso. Hotový pokrm bude hustý, jemne kyslý s nádychom údenej arómy. Zvyčajne sa bigos pripravuje bez paradajok, ale pre kyslejšiu príchuť si ich tam môžete bez obáv pridať.

Ingrediencie

400g hovädzieho mäsa
2 cibule
2 paradajky
1kg bielej kapusty
1 mrkva
Mleté čierne korenie
slnečnica olej
Soľ
Petržlenová vňať

Postup prípravy na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*