Moja babička z Poľska mi ukázala ich verziu segedínskeho gulášu a bol vynikajúci! Toto je jej recept

Postup

Mäso si nakrájame na kocky. Keď nebudete mať mäso môžete pokojne použiť slaninu.

V hlbokej panvici alebo hrnci si na slnečnicovom oleji dozlatista pripravte mäso. Pridajte cibuľu a spoločne ich nechajte podusiť asi 8 minút. Mrkvu nakrájame na plátky, vložte ju k mäsu a varte ďalších 8 minút. Osoľte, okoreňte a celé premiešajte.

Paradajky nakrájajte na malé kocky, pridajte ich k zmesi a nechajte dusiť 5 minút.

Nakrájajte kapustu, osoľte ju a ručne premiešajte. Chvíľu počkajte, až pustí šťavu. Pridajte ju k mäsu a zelenine, prikryte pokrievkou a všetko poduste 50-60 minút. Čas od času premiešajte.

Ak máte radi petržlenovú vňať, nasekajte ju a vmiešajte ju do zmesi.

Najčastejšie sa bigos podáva s hriankami z bieleho alebo tmavého chleba. Čo sa týka pitného režimu, k tomuto jedlu sa hodí vodka alebo iný alkoholický nápoj. Na zdravie a dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*