Postup
Mäso si nakrájame na kocky. Keď nebudete mať mäso môžete pokojne použiť slaninu.
V hlbokej panvici alebo hrnci si na slnečnicovom oleji dozlatista pripravte mäso. Pridajte cibuľu a spoločne ich nechajte podusiť asi 8 minút. Mrkvu nakrájame na plátky, vložte ju k mäsu a varte ďalších 8 minút. Osoľte, okoreňte a celé premiešajte.
Paradajky nakrájajte na malé kocky, pridajte ich k zmesi a nechajte dusiť 5 minút.
Nakrájajte kapustu, osoľte ju a ručne premiešajte. Chvíľu počkajte, až pustí šťavu. Pridajte ju k mäsu a zelenine, prikryte pokrievkou a všetko poduste 50-60 minút. Čas od času premiešajte.
Ak máte radi petržlenovú vňať, nasekajte ju a vmiešajte ju do zmesi.
Najčastejšie sa bigos podáva s hriankami z bieleho alebo tmavého chleba. Čo sa týka pitného režimu, k tomuto jedlu sa hodí vodka alebo iný alkoholický nápoj. Na zdravie a dobrú chuť!
Leave a Reply