Mriežkový jablkový koláč s tvarohom – takto ho robila moja babička!

Postup:

1.

Suroviny na cesto zmiešame v miske a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na polovicu.

2.

Na vymastený a múkou vysypaný plech preložíme pomocou valčeka vyvaľkaný plát cesta. Boky mierne vyvýšime.

3.

Tvaroh vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom do hladkej hmoty, pridáme smotanu a ešte premiešame.

4.

Jablká očistíme, nastrúhame a ochutíme cukrom. Kto má rád sladšie, pokojne môže pridať viac cukru.

5.

Následne nanášame plnky. Nanášame striedavo.

6.

Povrch koláča znovu prikryjeme druhým plátom cesta alebo urobíme mriežky. Popicháme vidličkou a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 35 minút.

7.

Po upečení vrch posypeme práškovým cukrom a podávame.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*