Postup:
V hlbokej miske si pomocou mixéru vymiešame vajíčka. Postupne pridávame po častiach cukor. V inej miske si zmiešame prášok do pečiva, soľ a vanilkový cukor. Po častiach pridávame k vajíčkam s cukrom a jemne, vzdušne miešame. Cesto by na záver malo mať strednú hustotu a jednotnú konzistenciu.
Na plech si dáme papier na pečenie a cesto naň rovnomerne vylejeme. Koláč pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia približne 10 minút.
Zatiaľ si môžeme pripraviť krém. Jemný tvaroh zmiešame s cukrom a takisto s vanilkovým cukrom. Ak ste použili hrudkový tvaroh, vôbec to nevadí. Pomocou mixéru ho vyšľahajte úplne na jemno a pridajte smotanu. Vznikne nám hustejšia hmota.
Upečené cesto prerežeme na polovicu a vzniknú nám dve samostatné vrstvy. Na spodnú časť dáme cca 2/3 krému. Položíme druhú polovicu cesta a povrch potrieme zvyškom krému. Dezert posypeme kakaom a necháme v chladničke aspoň 2 hodiny. Dobrú chuť.
Leave a Reply