Až vyskúšate tento krehučký závin, už nikdy nebudete chcieť pripravovať a hlavne ani jesť, iný. Cesto je neodolateľne vláčne a vďaka náplni nie je suché.
Tento závin rozhodne nepatrí medzi ten typ múčnikov, po ktorých sa Vám takzvane práši od pusy. Nie je presladený, pretože chuť zabezpečuje hlavne náplň, cesto je inak nesladené.
Príprava je veľmi jednoduchá, rýchla a tak máte k šálke kávy famózny múčnik bleskovo na stole.
Potrebujeme:
CESTO
- 250 g hladkej múky,
- 2 vajcia
- Polovica prášku do pečiva
NÁPLŇ
- 250 g tvarohu
- Hrozienka podľa chuti
- 1 vanilkový cukor
- 1 téglik kyslej smotany
- 1 vajce
- Lyžica citrónovej kôry
- 120 g kryštálového cukru
- 0,5 litra mlieka (na zaliatie)
- 100 g masla (na potretie)
Postup prípravy na druhej strane >
1 2
Leave a Reply