Postup prípravy
1. Krok
Začneme cestom. Všetky prísady (okrem múky) vymiešame šlehačom.Potom dáme na sporák a zohrejeme až nám sóda neprestane peniť.
2. Krok
Potom odstavíme a pridáme múku. Urobíme plastické cesto, ktoré si rozdelíme na 4 rovnaké časti.
3. Krok
Rozvaľkáme ešte kým je cesto teplé na veľkosť plechu. Prenesieme na plechy. Môžete použiť pre istotu papier na pečenie (ak neviete cesto vyvaľkať na tenučké, môžete si cesto rozdeliť na tri časti a vyvaľkáme tri trochu hrubšie pláty.)
4. Krok
Pečieme pri 180 ° C každý plát cca 5-8 minút. Ešte za tepla vyklopíme z plechu
5. Krok
Krém si urobíme tak, že si 2 polievkové lyžice múky vymiešame v mlieku spolu s cukrom a uvaríme hustú kašu. Keď nám kaša vychladne primiešame maslo ktoré sme si predtým zmiešali s práškovým cukrom do peny. Miešame pohromade kým nám nevznikne hladký krém.
6. Krok
Krém si rozdelíme na tri časti pri štyroch plátoch a na 2 časti pri troch plátoch. Natrieme na pláty. (ja si pláty potom zaťažujem a nechám aj 2 hodiny odstáť) posledný plát potrieme čokoládovou polevou. Najlepší je zákusok na druhý deň, zmäkne a dobre sa krája.
Leave a Reply