Maslo nakrájame na kocky a dáme rozpustiť buď nad parný kúpeľ, alebo do mikrovlnnej rúry. Do horúceho masla pridáme nalámanú čokoládu a necháme ju rozpustiť. Maslo s čokoládou zmiešame a vytvoríme tak hustejšiu čokoládovú hmotu.
Po častiach k čokoládovej hmote pridávame vyšľahané vajíčka. Dobre pomiešame, aby v hmote nebolo príliš veľa vzduchových bubliniek.
Do okrúhlej vymastenej formy nalejeme cesto a môžeme ju ešte obaliť v alobale. Formu vložíme podobne ako pri cheescakeu, do hlbšej nádoby, ktorá je naplnená aspoň do polovice vodou. Takto sa koláč upečie dokonale.
Celý koláč pečieme približne 20 až 25 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť a skladujeme ho v chladničke. Podľa chuti môžete pridať ovocie, prípadne kopček zmrzliny. Dobrú chuť.
Leave a Reply