- Vynikajúci letný dezert bez pečenia s fantastickou chuťou!
Potrebujeme:
Biely krém:
- 1 plechovka kondenzovaného mlieka
- 500 ml mlieka
- 3 polievkové lyžice kukuričného škrobu
- 1 čajová lyžička vanilkovej esencie
Čokoládový krém:
- 500 ml mlieka
- 1 plechovka kondenzovaného mlieka
- 4 polievkové lyžice čokolády alebo práškovej čokolády
- 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
Ďalej:
- 200 ml šľahačky
- Dlhé piškóty
- posypeme kakaom alebo čokoládou na ozdobu
Postup:
- 1. Sladené kondenzované mlieko rozmiešame so škrobom.
- 2. Pridáme vanilkovú arómu.
- 3. Pridáme aj mlieko, zmiešame, preložíme na plameň.
- 4. Uvaríme hustý krém s konzistenciou pudingu.
- 5. Navrstvíme do menšej misy.
- 6. Na vrch uložíme piškóty.
- 7. Rovnakým spôsobom pripravíme aj čokoládový krém – všetko zmiešame a uvaríme hustý krém.
- 8. Čokoládový krém navrstvíme na piškóty, dezert prikryjeme fóliou a necháme vychladiť.
- 9. Nakoniec na vrch natrieme vyšľahanú šľahačku.
- 10. Vrch dezertu dozdobíme čokoládou.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply