Postup prípravy:
Vodu si dáme do hrnca, pridáme kr. cukor a zohrejeme. Keď sa cukor rozpustí, odstránime z tepla a pridáme maslo, nadrtené sušienky a mleté vlašské orechy. Dôkladne premiešame a polovicu hmoty si oddelíme.
Do oddelenej hmoty si pridáme rozpustenú čokoládu a kakao. Dôkladne vypracujeme.
Pripravíme si plech s veľkosťou 33×34 cm. Na dno vyššieho plechu si umiestnime potravinársku fóliu (tak sa nám bude koláč ľahšie vyberať z plechu von) a začneme vrstviť.
Na dno umiestnime 1/2 čokoládovej hmoty a pekne uhladíme. Postupne navrstvíme bledú sušienkovou hmotu, znovu čokoládovú a na vrch bledú hmotu. Pekne uhladíme a hlavne stlačíme, aby sme mali rezy úhľadné.
Vrch polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali kakao a 1 lyžicu slnečnicového oleja. Necháme stuhnúť v chladničke minimálne 3 hodiny a podávame. Dobrú chuť!
Zdroj: Nosalty
Leave a Reply