Linecký koláčik je nádherná sušienka, ale je tiež dôležité, aby bola jemná a hladká. To je presne tak, ako ich pečiem, pretože tento recept sa stal úspešným a vždy dopadne skvele. Je to dobrá voľba pre každú príležitosť.
Treba ich uschovať a za pár dní sa rozplývajú v ústach.
Suroviny:
- 300g hladkej múky
- 200g Hery alebo palmarínu
- 100g cukru práškového
- 10g cukru vanilkového
- trošku citrónovej kôry
- 1 ks žĺtka
- džem ľubovoľný
Postup prípravy:
- Všetky uvedené suroviny dáme do misky a vypracujeme tuhé cesto.
- Keď je hotové, zabalíme ho do potravinárskej fólie a dáme cez noc do chladničky. Potom cesto vyberieme a na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na hrúbku 3-5 mm. Vykrajujeme rôzne tvary a uložíme ich na suchý plech a pečieme 5 až 7 minút.
- Keď sú upečené zlepujeme ich lekvárom a nakoniec posypeme cukrom.
- Dobrú chuť!
Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho na Facebooku!
ZDROJ:bidista.com
Leave a Reply