Najkrajšie SVIATOČNÉ pečivo: Krehké kokosové kolieska v čokoláde! Sú ozbodou každého VIANOČNÉHO stola…

Potrebujeme:
  • 2 ks bielky
  • kr. cukor podľa hmotnosti bielkov
  • 1 lyžička kukuričný škrob
  • 50 g čokoláda
  • 1 lyžička olej
  • kokos na obalenie

Postup:
  1. Najlepšie bielkové cesto je vždy vtedy, keď odvážime bielky a pridáte dvojnásobné množstvo cukru, keďže každé vajíčko ma inú hmotnosť.
  2. Vo vodnom kúpeli šľaháme bielky do tuhej peny spolu s cukrom. Keď sa cukor rozpustil, odstavíme, pridáme škrob a znovu mixérom šľaháme do hladka.
  3. Hmotu dáme do cukrárskeho vrecka a striekame na plech, ktorý sme vyložili papierom. Dáme do vopred vyhriatej rúre a sušíme pri teplote 80 stupňov cca 2-3 hodiny.
  4. Polovicu kolieska namočíme do čokolády, do ktorej sme pridali olej a ozdobíme kokosom.

Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj s priateľmi na Facebooku. 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*