Najlepší čokoládový koláčik: Vo vnútri je vláčny a na vrchu krásne chrumkavý!

Ingrediencie:
  • 200 g horkej čokolády (alebo 100 g horkej a 100 g mliečnej čokolády)
  • 115 g masla
  • 100 g bieleho kryštálového cukru
  • 50 g hnedého kryštálového cukru
  • 3 stredne veľké vajíčka
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu alebo vanilkovej esencie
  • 60 g polohrubej múky
  • 30 g kakaa
Postup
  1. Najskôr vymastite štvorcový plech roztopeným maslom a vysteľte ho papierom na pečenie tak, aby prevísal zo všetkých strán – podrobný návod vidíte vo videu.
  2. Potom rúru predhrejte na 180°C.
  3. Vo vodnom kúpeli (teda v miske položenej na hrnci s vriacou vodou tak, aby sa voda nedotýkala dna misky) roztopte čokoládu. Pridajte maslo a miešajte, kým sa neroztopia a neprepoja.
  4. Keď sa čokoláda úplne roztopí, položte ju bokom a nechajte vychladnúť.
  5. Medzitým zmiešajte v miske oba druhy cukru.
  6. Po jednom k cukru primiešajte vajíčka – použite metličku a miešajte ručne.
  7. Keď je zmes krémová, pridajte soľ, vanilkový extrakt alebo esenciu a roztopenú čokoládovo-maslovú zmes.
  8. Všetko dôkladne premiešajte. Cesto by malo mať hustejšiu konzistenciu.
  9. Napokon preosejte múku a kakaový prášok do misky a pomaly ho primiešajte k ostatným surovinám.
  10. Hotové cesto prelejte na plech, jemne ním zatraste a párkrát pobúchajte po stole, aby sa rovnomerne rozlialo po plechu.
  11. Pečte ho v predhriatej rúre približne 30 minút.
  12. Keď je koláč upečený, vyberte ho z rúry a nechajte ho chladnúť minimálne 15 minút.
  13. Potom ho pokrájajte na 9 rovnako veľkých štvorcov a užite si jeho bohatú čokoládovú chuť.
Dobrú chuť! ❤️👌👩‍🍳

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*