Potrebujete
Štipku kyseliny citrónovej
70ml vody
250g kryštálového cukru
3 vaječné bielky
Postup prípravy:
Oddelíme si bielka od žĺtkov. Dávame si pozor, aby sa do bielka nedostal žiadny žĺtok!
Pripravíme si menší hrniec, do ktorého nasypeme cukor a nalejeme vodu. Za stáleho miešania privedieme do varu. Potom znížime na minimum. Z hmoty uvaríme sirup, či je hotový, zistíme tak, že ho kvapneme do studenej vody. Správne pripravený sirup bude vo vode držať tvar, dajú sa z neho formovať guľôčky. Táto konzistencia vznikne zhruba do 15 minút. Keď máme sirup hotový, pridáme do neho trošku kyseliny citrónovej. Sirup poriadne rozmiešame.
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, horúci sirup pomaly vmiešame do tuhého snehu.
Zmes je potrebné nechať vychladnúť, avšak pri tom ešte cca 15 minút miešať. Najlepšie miesto pri miešaní sa pri otvorenom okne alebo niekde v chlade (ja som to robila na balkóne).
V tejto chvíli už by mal byť labužo krém z bielkov dobre tuhý, môžeme ho preložiť do pohárov a podávať s ovocím, čokoládou, sypať kakaom a pod.
Leave a Reply