Iba domáci bochník môže tak nádherne voniať a chrumkať. Áno, v supermarketoch si môžete kúpiť najneobvyklejšie chlebové výrobky, ale nemajú hlavnú ingredienciu – lásku.
Koniec koncov, vďaka tejto zložke, domáce pečivo je neuveriteľne chutné. Pečenie chlebu podľa tohoto receptu sa zmení na aromatické, chutné, jemné drobivé a chrumkavé zároveň …
Pripomína bochníky z nášho detstva! Ideálny pokrm k hlavným jedlám a ako základ pre chutné sendviče. Takže je načase urobiť si doma v rúre domáci bochník .
Domáci bochník
Potrebujeme:
250 g múky
6 g sušeného droždia
4 g soli
30 g masla alebo margarínu
100 ml mlieka
50 ml vody
Na natretie povrchu:
1 vaječný žĺtok
5 g mlieka
Postup:
- Zmiešajte všetky suché prísady v miske, pridajte maslo, mlieko a vodu.
- Cesto premiešajte. Hotové cesto sa položí do misy, ľahko sa natrie rastlinným olejom, zakryje sa a odloží na teplé miesto po dobu 30 minút.
Pokračovanie receptu na druhej strane >
1 2
Leave a Reply