Najlepší recept na domáci chlieb – vôňa nášho detstva. V supermarkete ho už viac nekupujem!

Iba domáci bochník môže tak nádherne voniať a chrumkať. Áno, v supermarketoch si môžete kúpiť najneobvyklejšie chlebové výrobky, ale nemajú hlavnú ingredienciu – lásku.

Koniec koncov, vďaka tejto zložke, domáce pečivo je neuveriteľne chutné. Pečenie chlebu podľa tohoto receptu  sa zmení na aromatické, chutné, jemné drobivé a chrumkavé zároveň …

Pripomína  bochníky z nášho detstva! Ideálny pokrm k hlavným jedlám a ako základ pre chutné sendviče. Takže je načase urobiť si doma v rúre domáci bochník .

Domáci bochník

Potrebujeme:

250 g múky
6 g sušeného droždia
4 g soli
30 g masla alebo margarínu
100 ml mlieka
50 ml vody

Na natretie povrchu:

1 vaječný žĺtok
5 g mlieka

Postup:

  1. Zmiešajte všetky suché prísady v miske, pridajte maslo, mlieko a vodu.
  2. Cesto premiešajte. Hotové cesto sa položí do misy, ľahko sa natrie rastlinným olejom, zakryje sa  a odloží na teplé miesto po dobu 30 minút.

Pokračovanie receptu na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*