Najlepší recept na domáci chlieb – vôňa nášho detstva. V supermarkete ho už viac nekupujem!

Po 30 minútach vyberte a premieste cesto. Opäť zakryte misku a dajte na teplé miesto na ďalšiu hodinu.
Z cesta začnite tvoriť bochník. Pracovný povrch je posypaný múkou, cesto sa vyvaľká na hrúbkou približne 0,5 cm.

Cesto zrolujeme, nie na tesno, ale zároveň dostatočne pevné, aby v hotovom chlebe neboli prázdne miesta! V tomto prípade je dôležité po každom zavinutí cesta pevne utiahnuť okraj cesta prstami a pripevniť ho k ostatnej vrstve cesta.
Na konci okraje zavinte pod cesto. Týmto spôsobom sa bochník položí na plech. Zakryte utierkou a opäť nechajte 30 minút.

S ostrým nožom urobte na povrchu bochníka charakteristické rezy šikmo. Povrch namažte vaječným žĺtokom zmiešaným s mliekom.
Predhrievajte rúru na 200 stupňov. Bochník položte do predhriatej rúry na 30 minút.
Hotový bochník položte na mriežku a nechajte vychladnúť. Bon appetit!

Tento bochník sa najčastejšie používa na prípravu rôznych toastov .

Koniec koncov, čerstvý a chutný domáci chlieb na stole je radosťou a komfortom v každom dome.

zdroj: takprosto cc