Budeme potrebovať:
1 kg bravčové karé bez kosti,
2 PL plnotučná horčica,
mleté čierne korenie,
3 ks stredne veľké mrkvy,
2 ks petržlen,
3 strúčiky cesnak,
1 ks cibuľa,
soľ,
1 dl studená voda,
1 PL hladká múka,
2 ks bobkový list,
1 téglik smotana na šľahanie 33%,
1 ks knedľa,
brusnice,
smotana kyslá.
Postup:
Bravčové v celku očistíme a umyjeme. Posypeme korením a potrieme horčicou. Nádobu uzavrieme alobalom a dáme do chladničky (na noc alebo pár hodín). Na oleji spražíme nakrájanú cibuľku spolu s cesnakom do peny a celý kus mäsa opražíme z každej strany. Zalejeme vriacou vodou z konvice a pridáme bobkové listy. Očistené a nakrájané mrkvy a petržleny pridáme k mäsu. Varíme cca hodinku/hodinku a pol. Mäso vyberieme a nakrájame ostrým nožom na plátky. Bobkové listy z hrnca vyberieme. Vývar z hrnca rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a postupne pridávame smotanu. Vrátime na sporák, zohrejeme a zahustíme vodou a múkou. Osolíme podľa chuti. Podávame s knedľou, kyslou smotanou a brusnicami.
Leave a Reply