Najlepší ruský kapustový slaný koláč aký som kedy jedla. Recept doniesla z Ruska moja babička!

Máte radi koláče na slano? Je to síce trochu nezvyčajné, no mnoho ľudí si rado pomaškrtí aj na slaných dobrotách.

Budeme potrebovať:

1 biela kapusta

600 g mletého bravčového mäsa

300 g paradajok

200 ml zeleninového vývaru (môže byť aj z bujónu)

50 g ryže

1 cibuľa

menší kúsok zeleru

2 strúčiky cesnaku

petržlenová vňať podľa chuti

rasca podľa chuti

soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Celé paradajky zalejeme horúcou vodou a po popraskaní z nich odstránime šupku. Nakrájame ich na menšie kúsky, rovnako ako zeler a cibuľu na drobno, pretlačíme cesnak a zeleninovú zmes odložíme v miske na chvíľu nabok.

Ryžu si predvaríme do polotvrda a zmiešame ju s mletým mäsom. Pridáme koreniny, soľ, vňať a zeleninovú zmes a všetko spolu dôkladne premiešame. Zalejeme to polovicou vývaru a odložíme do chladničky na 20-30 minút.

Medzitým si uvaríme kapustu. Rozdeľte si ju na listy, tvrdú časť z listov odrežte. Dajte kapustné listy variť v osolenej vode do mäkka. Pripravte si pekáč a dno vyložte papierom na pečenie. Na dno naukladajte prvú vrstvu kapustných listov. Do nich dajte mäsovú zmes a keď je hotová celá jedna vrstva, polejte ju trochou zo zvyšného vývaru. Vrstvenie opakujte a na každú vrstvu mäsa dajte po lyžiciach trochu vývaru pre zachovanie šťavnatosti. Koláč dajte piecť do rúry predhriatej na 190 stupňov a pečte ho asi 50-60 minút. Po upečení posypte koláč tvrdým syrom, alebo si pripravte chutný dip, či domácu majonézu. Prajeme dobru chuť.

Pokračovanie >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*