Vývar ako od babičky. Zozbierali sme pre vás niekoľko rád, ako ho uvariť tak, aby chutil zakaždým dokonale. Ak chcete vždy číry, silný a nezameniteľný domáci vývar, tieto rady sa určite oplatí poznať!
Tajomstvo najlepšieho vývaru
Do hrnca nalejeme vždy studenú vodu a mäso (je jedno aké) do neho vložíme a privedieme k varu. Dôležité je nezabúdať na to, že zrazu s mäsom dávame aj korenie – celé korenie (nové korenie), bôbkový list.
Zázračné korenie našich babičiek
Ligurček dodáva vývaru nezameniteľnú chuť, babičky ho dávali do každej polievky a zvlášť do vývarov. Ligurček je známy tiež ako rastlina mnohých chutí s nezameniteľnou vôňou. Na začiatku chutí sladkasto a ku koncu získava horkasté tóny. Práve preto ju naše babičky mali stále po ruke a príprava obľúbených pokrmov sa bez neho nemohla zaobísť. Jednoducho ním môžete nahradiť napríklad polievkové korenie z obchodu.
To však ani zďaleka nie je všetko!
Pokračovanie článku na druhej strane >
Leave a Reply