Práve toto je obdobie, kedy nám v záhradke dozrievajú prvé plody našej úrody, o ktorú sa s takou láskou staráme. Bublanina nikdy nevyjde z módy a preto sme si jednu špeciálnu pripravili aj dnes …
Inšpirovali sme sa receptom pani Márie, ktorá ju pripravila z čerešní. V ceste použila jednu neobvyklú ingredienciu, vďaka ktorej tejto bublanine neodolá nikto! Dodržujte daný postup a podarí sa vám upiecť tú najlepšiu bublaninu.
Budeme potrebovať:
- 3 celé vajcia,
- 1/4 litra práškového cukru,
- 1/4 litra neušľahanej šľahačky,
- 1/2 kila polohrubej múky,
- 1 prášok do pečiva,
- 1 vanilkový cukor,
- citrónová kôra (nie je nutná),
- čerešne (višne, marhule … podľa chuti),
- papier na pečenie alebo tuk a hrubá múka na formu
POSTUP PRÍPRAVY
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme šľahačku a múku s práškom, kôrou a vymiešame dohladka. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy (alebo vyloženej papierom na pečenie) a pokryjeme umytými, osušenými a múkou posypanými čerešňami (alebo iným ovocím). A upečieme v predhriatej rúre dozlatista (pečiem na 170 stupňov). Je rýchla a výborná. Dobrú chuť!
Leave a Reply