Najlepšia piškótová roláda s tvarohom a ovocím, ktorá sa vám vždy podarí.

Rúru predhrejeme na 170 ° C a pripravím si veľký plech, ktorý vysteliem papierom na pečenie. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do nadýchanej peny a primiešame múku. Potom zvlášť vyšľaháme bielky do nepríliš pevného snehu a lyžičku po lyžičke do neho pridávam vodu. Akonáhle je sneh tuhý, opatrne ho vmiešame do žĺtkovej zmesi. Papier, ktorý je na plechu pomažem celý olejom a rovnomerne naň cesto rozprestriem. Pečiem 10 minút alebo dozlatista.

Pripravím si veľkú čistú utierku, ktorú len zľahka pokropíme vodou (ale naozaj len málinko), upečený korpus na ňu položím papierom na pečenie hore a stiahnem ho. Takto pripravenú piškótu zabalím aj s utierkou do ruličky a nechám vychladnúť. Medzitým si očistím jahody a nakrájame ich na plátky.

Tvaroh vyšľaháme s cukrom (podľa chuti si ho môžete prisladiť). Akonáhle korpus vychladne, opatrne ho rozviniem, pomažem marmeládou, ľahko nanesiem časť tvarohu, pokladiem jahody a tie potriem druhou časťou tvarohu. Roládu potom pevne zavinieme a ľahko zaprášime cukrom.

Zdroj: Facebook

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*