Dnes sme Vám priniesli recept takého jedla, ktorý je trošku výnimočný, nie každodenné jedlo. Keď chceme pripraviť jedinečnú prílohu, tak toto je tá najlepšia voľba, pretože zemiaky sa pred prípravou marinujú vo vynikajúcej marináde. Cesnak, sójová omáčka a med dodajú zemiakom vynikajúcu chuť a zlatohnedú farbu a teraz uvidíte, ako na to!
Suroviny:
1 kg zemiakov ( z nových zemiakov sú najchutnejšie )
2 pl sójovej omáčky
2 pl olej
3 čl troška pikantnejšej horčice ( alebo horčicových semiačok )
1 pl kvetinový med
4 -5 mesiačikov cesnaku
Sušené zelené bylinky ( oregano, bazalka, majoránka )
Soľ podľa chuti
Príprava:
Umyme zemiaky. Pridajme celé zemiaky do hrnca a zalejeme vodou, posolíme a varíme až kým nebudú stredne mäkké. Ak sa do polky uvarili zemiaky, tak odlejeme vodu a necháme vychladnúť. Pripravme si sójovú marinádu. V jednej mise zmiešajme sójovú omáčku, med, horčicu, zelené korenia, roztlačený cesnak a olej. Netreba uvariť, lebo sójová omáčka je slaná a aj zemiaky boli varené v slanej vode.
Dávajme pozor a používajme iba kvetinový med, kto ho neľúbi, môže ho vynechať. Zemiaky netreba počistiť, nakrájajme ich a vložme do marinády, pomiešajme a nechajme 2 hodiny odstáť. Vytrieme jeden pekáč s olejom a vložíme doňho z marinády vybrané kúsky zemiakov a pečieme na 200 stupňoch až kým vrchná strana zemiakov nebude opečená. Pripravené jedlo podávajme ešte teplé s našou obľúbenou omáčkou. Dobrú chuť!
Leave a Reply