Najlepšie Carbonara špagety so smotanou, cesnakom, slaninou a syrom! Recept, ktorý som si doniesla z Talianska!

INGREDIENCIE:

ZÁKLADNÉ SUROVINY :

500 g špagety

4 ks vaječný žĺtok

150 ml smotana na šľahanie

150 g prerastená slanina

1 strúčik cesnak

50 g nastrúhaný parmezán

OSTATNÉ SUROVINY :

nasekaná petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

Špagety uvaríme v osolenej vode al dente (na skus).Žĺtky spolu so smotanou dáme do misy a zmiešame spolu so soľou a korením. Slaninu nakrájame na rezance. Cesnak ošúpeme a najemno nakrájame. Nakrájanú slaninu opečieme na oleji do sklovita. Pridáme cesnak, krátko podusíme a pridáme scedené cestoviny. Sporák vypneme a cestoviny zalejeme vajcovou zmesou a premiešame. Naservírujeme na taniere a okamžite podávame posypané parmezánom a petržlenovou vňaťou.

Pokračovanie článku >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*