Najlepšie pirohy s mäsom, aké som kedy jedla. Verte, že keď uvidíte recept, urobíte si ich tiež.

Postup:

Polovicu zemiakov si uvarte a potom z nich urobte kašu.

Zvyšné zemiaky nastrúhajte a vytlačte z nich prebytočnú šťavu. Nechajte ju trochu odstáť: na prípravu budete potrebovať usadlý škrob.

Kašu z uvarených zemiakov si zmiešajte s tými nastrúhanými, pridajte škrobovú šťavu, suchý škrob, múku, vajcia, osoľte, okoreňte a všetko dobre premiešajte.

Z výsledného cesta si vytvarujte menšie placky, do každej vložte lyžicu mletého mäsa, zjednoťte cesto po okrajoch a vyformujte si požadovaný tvar, ako na obrázku.

Dajte si do hrnca vodu, osoľte ju a priveďte do varu. Varte je 15 minút, musí sa najprv dostať hore na povrch a potom opäť na dno hrnca. Hotovo!

 

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*