Marinádu na ne môžete pokojne použiť aj na grilované pochúťky alebo na prípravu pečeného alebo duseného mäsa. Recept mám od tety Evky z Liptova.
Ingrediencie:
- 1 kg bravčového mäsa nakrájaného na plátky
- 4-5 cesnakových strúčikov (alebo cesnakovú pastu – ak ju máte, mäso nie je potreba ani soliť)
- 1 menšiu cibuľu nakrájanú nadrobno
- 2 lyžice sladkej papriky
- mlieko
- Hladká múka – na posypanie i obalenie
- olej
Postup:
Prvý deň:
Mäso zľahka naklepeme a nasolíme. Potom dobre potrieme prelisovaným cesnakom s oboch strán, posypeme paprikou, hladkou múkou (tiež použijeme asi 2 lyžice) a zalejeme mliekom.
Pridáme aj nakrájanú cibuľu, premiešame a vložíme do chladničky na noc marinovať.
Pokračovanie receptu na druhej strane >
1 2
Leave a Reply